Zoek Publicatie
Migratie in cijfers en in rechten: Jaarverslag Migratie 2021 in katernen

Myria herneemt voor de editie 2021 van zijn jaarverslag Migratie in cijfers en in rechten de publicatieformule op basis van katernen.
MyriaDoc 11: Terugkeer, detentie en verwijdering

In deze MyriaDoc 11 staan het Belgische beleid en de recente cijfers rond de terugkeer, detentie en verwijdering van vreemdelingen in België centraal.
Nota politie en transitmigranten

Myria blikt terug op de rapportage over politiegeweld tegen transitmigranten die is opgesteld door de Dokters van de Wereld en vzw Humain. Myria koppelt de rapportage aan de vaststellingen van het Comité P.
Migratie in cijfers en in rechten 2018

In dit jaarlijkse rapport analyseert Myria de migratie-actualiteit en toetst daarbij het beleid en de praktijk aan het respect voor de grondrechten. Myria trekt daarbij conclusies en formuleert beleidsaanbevelingen.
[Infofiche] Gezinshereniging voor begunstigden van internationale bescherming in België
![[Infofiche] Gezinshereniging voor begunstigden van internationale bescherming in België](/cache/made/files/family-reunification_140_140_s_c1.jpg)
Wie kan er naar België komen via gezinshereniging? Hoe doe je een aanvraag? Welke documenten moet je daarbij voorleggen? Deze beknopte brochure van UNHCR geeft uitleg bij de procedure voor gezinshereniging met begunstigden van internationale bescherming in België.
MyriaDoc 6: Vreemdeling zijn in België in 2017

In “Vreemdeling zijn in België in 2017”, wordt er ingezoomd op de kwetsbaarheid van de rechten van vreemdelingen in België op verschillende domeinen waaronder de tegenstrijdigheid vanuit de overheid, waarbij van vreemdelingen integratie vereist wordt waarvoor in de praktijk obstakels worden opgeworpen.
MyriaDoc 2: Vreemdeling zijn in België in 2016

Myria grijpt de Internationale Dag voor de Mensenrechten op 10 december aan om terug te komen op zeven onderwerpen die het afgelopen jaar de grondrechten van vreemdelingen in België hebben bewogen.
Bijdrage aan Universal Periodic Review 2016 (UPR)

Naar aanleiding van de Universal Periodic Review (UPR) van januari 2016 deed Myria een reeks aanbevelingen, samen met het Interfederaal Gelijkekansencentrum en tien andere instellingen met een mandaat en expertise op het gebied van mensenrechten. De aanbevelingen gaan over de opsluiting van minderjarigen, de rechten van werknemers, het klachtenmechanisme in gesloten centra, de vermindering van de preventieve hechtenis, …