Myria

Myria analyseert migratie, verdedigt de rechten van vreemdelingen en bestrijdt mensenhandel en mensensmokkel. Het komt op voor een overheidsbeleid dat steunt op feitenkennis en respect voor de mensenrechten. Myria is een onafhankelijke openbare instelling.

{pub:title}

Start van een beladen proces over mensensmokkel (persbericht)

7 november 2018

In dit dossier is sprake van 95 smokkelslachtoffers, uit Eritrea en Soedan. Onder hen bevonden zich tien minderjarigen. Het criminele netwerk organiseerde niet alleen smokkeltransporten naar het Verenigd Koninkrijk via de autosnelwegparkings richting Belgische kust, maar ook reistrajecten met valse documenten naar Canada.

Myria heeft beslist zich burgerlijke partij te stellen. Niet tegen alle beklaagden, maar alleen tegen die personen van wie, op grond van het dossier, aangetoond of sterk aannemelijk is dat ze een vermogensvoordeel beoogden of verkregen, en die zich dus mogelijk schuldig hebben gemaakt aan mensensmokkel.

Lees meer
{pub:title}

Seksuele uitbuiting van Nigeriaanse minderjarige meisjes door netwerk rond Mama Leather: proces in beroep (persbericht)

29 oktober 2018

Update: het proces is uitgesteld van 29 oktober naar 21 november

Het Nederlandstalige hof van beroep van Brussel buigt zich op 21 november over de zaak-Mama Leather, een belangrijk mensenhandeldossier over een sterk georganiseerd internationaal Nigeriaans prostitutienetwerk. In eerste instantie werden zware straffen uitgesproken tegen de meeste beklaagden. Myria hoopt dat de veroordelingen die in eerste aanleg werden uitgesproken, bevestigd worden door het hof van beroep.

Lees meer
Meer actuele informatie

Blijf op de hoogte

Boven op Myriade, zijn algemene nieuwsbrief, maakt Myria elke drie maand een uitgebreide cijferanalyse in Myriatics.
Volg ons op de sociale media