Deze zaak ging aan het rollen nadat de politiediensten de melding kregen dat een minderjarig meisje dat als vermist geseind stond, werd vastgehouden in een woning. Zowel het slachtoffer als één van de beklaagde werden in de woning aangetroffen. Het slachtoffer verklaarde aan de politiediensten dat zij tegen haar wil seksuele handelingen moest uitvoeren. De aangetroffen beklaagde gaf toe dat hij het slachtoffer al een drietal weken in zijn woning vasthield op vraag van de twee andere beklaagden, die haar pooiers waren.

De beklaagden benaderden (Belgische) minderjarige meisjes, tussen de veertien en zestien jaar, die in een kwetsbare thuissituatie zaten. De meisjes waren in jeugdinstellingen geplaatst maar waren die ontvlucht en stonden als vermist geseind. De jonge mannen maakten contact met de meisjes, onder meer via Facebook. Ze vingen de meisjes eerst bij hen thuis op en dwongen hen nadien zich te prostitueren. De meisjes waren uit de jeugdinstelling gevlucht en wisten niet waarheen, hadden geen verblijf en waren daardoor makkelijke slachtoffers voor de daders. Sommige waren verliefd op hun pooier. Ze werden naar hotels gebracht waar ze seks moesten hebben met mannen. Ze werden onder druk gezet omdat ze geen geld en onderdak hadden. Soms werd geweld gebruikt als de meisjes weigerden zich verder te prostitueren. In één geval werd een meisje ook verkracht door een beklaagde.

Vijf beklaagden werden vervolgend waarvan drie voor mensenhandel met verzwarende omstandigheden (onder andere ten aanzien van minderjarigen). Daarnaast werden vier beklaagden ook vervolgd voor verkrachting, en willekeurige gevangenhouding.

De rechtbank achtte de feiten bewezen.

In deze zaak stelden zowel Myria als Childfocus zich burgerlijke partij en kregen ze elk een schadevergoeding van 1 euro. De slachtoffer die zich via haar voogd burgerlijke partij stelde kreeg een voorlopige schadevergoeding van 1.500 in afwachting van een medisch onderzoek dat de definitieve geleden schade moest vaststellen.

Deze beslissing is definitief ten aanzien van de vier beklaagden die op tegenspraak veroordeeld werden. Een werd bij verstek veroordeeld.