Zoek Publicatie
[Newsletter] Myriade mei 2023
![[Newsletter] Myriade mei 2023](/cache/made/files/Cijfer_van_de_maand_AfbeeldingNL_140_140_s_c1.png)
Migratie in cijfers en in rechten: Jaarverslag Migratie 2022 in katernen

Voor het derde jaar op rij opteert Myria ervoor om zijn jaarverslag Migratie in cijfers en in rechten uit te brengen in katernen.
[Nieuwsbrief] Myriade januari 2022
![[Nieuwsbrief] Myriade januari 2022](/cache/made/files/Cover_Myriade-jan-2022_140_140_s_c1.jpg)
De eerste Myriade van het jaar is verschenen. Een greep uit het nieuwsaanbod: raamovereenkomst met Enabel, gezinshereniging, vrij verkeer van werknemers.
Migratie in cijfers en in rechten: Jaarverslag Migratie 2021 in katernen

Myria herneemt voor de editie 2021 van zijn jaarverslag Migratie in cijfers en in rechten de publicatieformule op basis van katernen.
Moving to Belgium as an EU citizen

Myria stelt de studie Moving to Belgium as an EU citizen voor aan het grote publiek. De studie wijst op een aantal tekortkomingen bij de inschrijvingsformaliteiten van EU-burgers in de gemeente. Ze bevat aanbevelingen om het vrij verkeer van EU-werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden en hun familieleden te garanderen.
Migratie in cijfers en in rechten: Jaarverslag Migratie 2020 in katernen
Bij uitzonderlijke (gezondheids)tijden hoort een bijzondere publicatieformule. Traditioneel publiceert Myria zijn jaarverslag “Migratie in cijfers en in rechten” begin juli. Ten gevolge van de COVID-19-crisis heeft het Federaal Migratiecentrum ervoor geopteerd dit jaarrapport uit te brengen in katernen die op de website werden geplaatst zodra ze klaar waren.
Relancefiche

Premier Sophie Wilmès en een uitgebreid Kernkabinet nodigden Myria uit om input te leveren in het kader van het relancebeleid. Myria vertrok voor zijn bijdrage van gegevens over economische migratie, de arbeidsmarktpositie van nieuwkomers en situaties van uitbuiting.
Impact coronamaatregelen op rechtspositie vreemdelingen

Myria volgt de coronacrisis en haar impact op de rechtspositie van vreemdelingen van dichtbij op. Het staat daarbij in contact met zowel beleidsmakers en instanties als met vertegenwoordigers van verschillende organisaties.
COVID-19: Beschermingsmaatregelen mét respect voor de grondrechten

Als Belgische mensenrechteninstellingen willen Unia, Myria en het Steunpunt tot bestrijding van armoede hun grote waardering uiten voor het COVID-19-beleid, maar ook hun bezorgdheid over de soms heel negatieve gevolgen van de beschermingsmaatregelen in bepaalde situaties.
Socio-economische Monitoring 2019: arbeidsmarkt en origine
Myria droeg bij aan de (longitudinale) analyse van de arbeidsmarktparticipatie, door gegevens uit de Kruispuntbank en verblijfsmotieven te koppelen.