Migratiedata

Myria wil de meest actuele cijfers rond migratie in België toegankelijk maken en ervoor zorgen dat iedereen ze makkelijk begrijpt en kan gebruiken. Het verwerkt en analyseert daartoe informatie die afkomstig is van verschillende gegevensbronnen. Op die manier wil Myria beleidsmakers, wetenschappers, media én burgers bewegen tot een degelijk onderbouwde visie.

Myriatics, driemaandelijkse cijfernieuwsbrief

Myria publiceert statistische en thematische studies, zowel op terugkerende basis als over specifieke onderwerpen. In september, december, maart en juni verspreidt het Myriatics, een nieuwbrief die elke keer focust op een ander thema.

Impuls tot onderzoek

Myria stimuleert en ondersteunt ook de academische wereld om verder wetenschappelijk onderzoek naar de migratiestromen te doen. Zo zagen vele studies dankzij de steun van Myria.

Tot 2014 publiceerde het Federaal Migratiecentrum elk jaar een Statistisch en demografisch verslag. Dat maakt voortaan plaats voor een online platform op deze website. Daarop publiceert en analyseert Myria cijfers in twaalf domeinen: